42 ettevõtet asutasid Eesti Betooniühingu

Pressiteade
13.02.2004

Eile asutasid juhtivate ehitusmaterjalitööstuse, ehitusettevõtete, arhitektide ja projekteerijate ning akadeemilise ringkonna esindajad Viru hotelli konverentsikeskuses Eesti Betooniühingu.

Eesti Betooniühingu asutajaliikmeid on 42 ja nad esindavad ettevõtteid ja organisatsioone, kus töötab üle 2500 inimese ja mille aastakäive kokku ületab 3 miljardit krooni.

Asutamiskoosolekul valiti Eesti Betooniühingu seitsmeliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad AS Kunda Nordic Tsement vanemnõunik Aadu Kana, Tallinna Tehnikaülikooli Ehitustootluse Instituudi direktor Toomas Laur, Savekate OÜ juhatuse esimees Mati Laurson, EstKONSULT OÜ projekteerimisdirektor Heiki Meos, Merko Ehitus AS betooniosakonna juhataja Viktor Mõisja, Rudus Eesti AS juhatuse esimees Toomas Vainola ja AS E-Betoonelement juhatuse esimees Jaan Valbet.

„Liitumine Euroopa poliitilis-majandusliku äriruumiga toob endaga kaasa mitmeid märkimisväärseid muudatusi ka Eesti betoonitööstusele ja sellega seotud huvigruppidele. Pigem võime täna prognoosida konkurentsi kasvu, kui selle vähenemist. Seda peamiselt alternatiivsete ehitus-materjalide arvel. Kas oleme selleks uueks situatsiooniks valmis?“ küsib Toomas Vainola. Ja vastab: “Ala jätkusuutlikuks arenguks on hädavajalik näidata seda huvitava, areneva ja prestiižikana. Oluline on ka arendada oskust vaadata valdkonnale väljastpoolt sissepoole ja sellest lähtuvalt seada omi eesmärke. Selleks, et igapäevaselt konkureerida selliste põnevate ja „mittetolmuste“ valdkondadega nagu IT, turundus, õigusteadus, konsultatsiooniäri, geenitehno-loogia jne., peame kaasama uusi võimekaid tegijaid. Seepärast ongi tarvis ühendada oma jõud ja mõistus“.

Loodud betooniühing jätkab lisaks betooni kui kvaliteetse, püsiva ja võimalusterohke ehitusmaterjali maine tõstmisele ka betooni standardimise korraldamist ja spetsialistide koolitamist.

Juba kahe nädala pärast korraldatakse koolitusseminar arhitektidele, projekteerijatele ja inseneridele, kus esineb Euroopa tuntumaid betoonispetsialiste Arnold Van Acker Belgiast.

Märtsis, betoonipäeval kuulutatakse neljandat korda välja Aasta Betoonehitis.

Betooniühingu asutamiskoosolekule järgnes pidulik tseremoonia keset hetkel suurimat ehitatavat Eesti betoonehitist – Viru Keskuse aatriumis. Eesti Betooniühingu asutamist jääb Viru Keskuse seinale meenutama päevakajaline betoonplaat.

Lisainformatsioon:

Toomas Vainola, Eesti Betooniühingu juhatuse liige, Rudus Eesti AS juhatuse esimees
Tel.: 634 9560; gsm: 50 36 650; e-post: toomas.vainola@ruduseesti.ee

Aadu Kana, Eesti Betooniühingu juhatuse liige
Tel.: 620 9657; gsm: 50 49 477; e-post: aadu.kana@knc.ee

Enno Rebane, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor
Tel.: 648 1918; gsm: 51 82 662; e-post: eetl@hot.ee

This site is registered on wpml.org as a development site.