Betoonipäev toob meieni Saksa ja Taani kogemuse

Pressiteade
18.03.2004

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit ja Eesti Betooniühing korraldavad reedel, 19. märtsil algusega kell 11.30 Radisson SAS Hotellis 4. Betoonipäeva.

Betoonipäev on mõeldud betooni kui ühe olulisema ehitusmaterjaliga kokku puutujate laiale ringile, s.t. arhitektidele, projekteerijatele, ehitajatele, ehitusmaterjalide tootjatele, samuti  ehitiste tellijatele. „Oleme igal betoonipäeval püüdnud tutvustada betooni uudseid kasutusvõimalusi,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Toomas Vainola. „Seekordsed esinejad avardavad meie teadmisi nii betooni tehnoloogia kui ka selle arhitektuursete lahenduste suhtes,“ lisas Vainola.

Tulevikumaterjalist klaaskiudbetoonist räägib Dr. Ulrich Pachow Saksamaalt, kes on 11 aastat juhtinut Euroopa suurimat klaaskiudbetooni tehast Kolbermoor’is. 1986. aastast on ta olnud ühenduse „Professional Association for Fiber Concrete“ juhatuse aseesimees.

Taani arhitekt Henrik Lund (s.1961) tutvustab maa tunnustatuma ja suurima – Henning Larseni arhitektuuribüroo (Henning Larsen’s Tegnestue – HLT) – tegevust läbi isikliku kogemuse. Viimase aja HLT töödest võib nimetada Nordea panga peahoonet Christiansbro’s, Roskilde Ülikooli Raamatukogu, Odense sadama-ala.

Ligi pooled HLT projektidest on teostatud väljaspool Taanit. Näiteks Saudi Araabia välisministeeriumi hoone Ar-Riyād’is, Kanaari saarestikus Lanzarotel paiknevad Club La Santa hooned, Lanyon Place büroohoone Belfastis Iirimaal.

Betoonipäeva kava:

Radisson SAS Hotelli Hansa saalis,

11.30 Dr. Ulrich Pachow – Tulevikumaterjal klaaskiudbetoon

13.30 Henrik Lund – Henning Larseni arhitektuuribüroo

15.00 „Aasta betoonehitis 2003“ konkursi võitjate väljakuulutamine.

Betoonipäeva juhib poeet ja ajakirjanik Karl-Martin Sinijärv.

Betoonipäeval kuulutatakse välja „Aasta betoonehitis 2003“ konkursi võitjad.

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit ja Eesti Betooniühing on neljandat korda välja selgitamas Eesti parimat betoonehitist. Reedel, 19. märtsil kuulutatakse võitjad välja 4. Betoonipäeva lõpetuseks.

Kõigi konkursile esitatud tööde fotoväljapanekuga saab tutvuda koha peal, betoonipäeval. 

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit (asut. 1993. a.) on ehitusmaterjalide tootmise ja müügiga tegelevate ettevõtjate ühendus, kuhu kuulub 57 ettevõtet. Liidu liikmete ehitusmaterjalide realiseerimise netokäive oli 2003. a. 5 miljardit krooni.

Eesti Betooniühing (asut. 2004. a.) on Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu juures tegutsev  betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 43 ettevõtet ja organisatsiooni.

Lisainformatsioon:

Toomas Vainola, Eesti Betooniühingu juhatuse esimees, Rudus Eesti AS juhatuse esimees
Tel.: 634 9560; gsm: 50 36 650; e-post: toomas.vainola@ruduseesti.ee

Enno Rebane, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor
Tel.: 648 1918; gsm: 51 82 662; e-post: eetl@hot.ee

Aadu Kana, Eesti Betooniühingu juhatuse liige, AS Kunda Nordic Tsement vanemnõunik
Tel.: 620 9657; gsm: 50 49 477; e-post: aadu.kana@knc.ee

www.hot.ee/eetl
www.hlt.dk

This site is registered on wpml.org as a development site.