Betooniühing esitleb täna oma juhendmaterjale

Pressiteade
2.04.2007

Eesti Betooniühing esitleb täna kell 15.00 Ehituskeskuses Tallinnas, Rävala pst. 8, oma värskeid betoonialaseid raamatuid – juhendmaterjale. 

„Betooniühingu üheks põhieesmärgiks on erialaste teadmiste kasvatamine ja levitamine,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Toomas Vainola. „Oleme korralikult käima saanud oma koolitusseminarid, millest võib meenutada suurt huvi äratanud tehnoloogiapäeva ja parkimismajade seminari,“ lisas Vainola.

Toomas Vainola: „Täna võime rõõmustada ka ühingu betoonialaste juhendmaterjalide kirjastamise käivitumise üle. Betoonehituse valdkonnas on palju korrastamist vajavat. Loodame, et Eesti parimate erialaspetsialistide juhtimisel koostatavad juhendmaterjalid aitavad kaasa betoonialaste teadmiste kasvule ning hõlbustavad nii ehitusmaterjalide tootjate, arhitektide, projekteerijate, ehitajate kui ka tellijate tööd.“

Täna esitlevad Tallinna Ehituskeskuses Eesti Betooniühingu juhendmaterjalide sarja 2. ja 3. köidet raamatute koostajad – Tallinna Tehnikaülikooli erakorraline dotsent Toomas Laur ja volitatud insener Heiki Meos projekteerimisfirmast EstKonsult.

BÜ2: Betoon ja raudbetoon. Spetsifitseerimine, tehnoloogia, kvaliteet, vastavushindamine“ koostajad on Tallinna Tehnikaülikooli erakorraline dotsent Toomas Laur ja professor Irene Lill. 

BÜ3: Betoon ja raudbetoon. Projekti ehituskirjeldus ja joonised“ koostajad on Andres Hirve Inseneribüroo Pike OÜ-st, Heiki Meos EstKonsult OÜ-st, Marti Sein Neoprojekt OÜ-st ja Priit Põldre Sweco Eesti AS-ist.

„Kuna Eestis puuduvad rahvuslikud ehitusnormid, on Betooniühingu juhendid koostatud  eesmärgiga olla abiks ehitiste tellijatele, projekteerijatele ja ehitajatele,“ sõnas Eesti Betooniühingu juhatuse liige Toomas Laur. „Lepingutes viidatuna võiksid juhendid olla siduvad betoon- ja raudbetoonkonstruktsioonide kvaliteedi tagajana, samuti on nad mõeldud käsiraamatuks tootjatele ja teistele betoon- ja raudbetoonkonstruktsioonidega kokkupuutujatele, s.h. kõrgkoolide õppejõududele ja üliõpilastele,“ täiendas Laur.

Toomas Lauri sõnul võiks Betooniühingu juhendite järgimist teatud määral samastada ka „hea ehitustava“ põhimõtete rakendamisena, mida ehitusprotsessi osapooled aktsepteeriksid vastavate majanduslik-tehniliste analüüside tegemisel, töövõtulepingute sõlmimisel või muude asjakohaste otsuste vastuvõtmisel. 

Betooniühingu juhendmaterjalide BÜ2 ja BÜ3 väljaandmist toetas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Eesti Betooniühing (asut. 2004. a.) on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 52 ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut.

Lisainformatsioon:

Tõnis Haube, Eesti Betooniühingu tegevdirektor
Tel.: 648 1918; 51 05 285; e-post: betoon@betoon.org 

www.betoon.org 

This site is registered on wpml.org as a development site.