Toomas Laur valiti Eesti Betooniühingu auliikmeks

Pressiteade
21.02.2012

Eesti Betooniühingu aastakoosolekul tunnustas ühing oma auliikmena Toomas Lauri.

„Toomas Laur on Eesti betooniala grand old man, kelle käsi on ühel või teisel moel mängus olnud enamiku viimastel aastakümnetel valminud betoonehitiste rajamisel,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Vaido Leosk. „Betooniühingus on Toomas Laur olnud see, kes on edukalt toonud teadusepoolt ühingu tegevustesse. On ta ju viljakas autor aga ka sõnakas esineja ja koolitaja – kõiges, mis puudutab betooni,“ lisas Leosk.

Eesti Betooniühingu auliikme statuudi põhjal on „auliikmeks valimine eriline lugupidamisavaldus nendele isikutele, kellel on suuri teeneid Eesti Betooniühingu eesmärkide elluviimisel. Auliikme valib Eesti Betooniühingu juhatus konsensuse alusel.“

Toomas Laur (sünd. 1932) on terve oma töömehetee olnud seotud Eesti ehitusüliõpilaste koolitamise ja ehitusmaterjalide tootmisega. Lõpetanud 1956. a. Tallinna Polütehnilise Instituudi ehitusinsenerina, alustas ta kohe sealsamas ka teadurina. Toomas Laur on ehitusinsenere koolitanud siiamaani, töötades pikka aega paralleelselt ka TTÜ Sertifitseerimisasutuse direktorina. Laur on Eesti volitatud insener (1998).

Toomas Laur oli üks Eesti Betooniühingu asutajatest, kuuludes 2004-2012 ka ühingu juhatusse.

Toomas Laur on tehnikateaduste kandidaat (1967), Nõukogude Eesti preemia (1965), Valgetähe IV klassi teenetemärgi (2009) laureaat.

Toomas Laur on Eesti Betooniühingu 2. auliige. 2010. aastal omistati auliikme staatus volitatud insener Aadu Kanale.

Eesti Betooniühing (asut. 2004) on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 47 ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut.

Lisainformatsioon:

Peeter Kokk, Eesti Betooniühingu tegevdirektor
Tel: 648 1918; 51 87 198; e-post: betoon@betoon.org

www.betoon.org

This site is registered on wpml.org as a development site.