Betooniühing andis välja raamatu „Betoonkonstruktsioonide arvutamine”

Pressiteade
7.05.2014

Eesti Betooniühing ja Tallinna Tehnikaülikool andsid koostöös välja Vello Otsmaa raamatu „Betoonkonstruktsioonide arvutamine”, mis võtab kokku tänased teadmised betoonkonstruktsioonide arvutamise alal. Raamat on mõeldud kõigile betoonkonstruktsioonide projekteerimise ja ehitamisega tegelejatele. Samuti sobib raamat kõrgkooliõpikuks.

Raamatus on esitatud betoonkonstruktsioonide arvutuseeskirjad ja peamised konstrueerimisnõuded ning nendele vastavad arvutusnäited. Esitatud materjal on kasutatav ka ehitusalasel täiendõppel ja ekspertiiside koostamisel.

Üliõpilastel aitab raamatus esitatud materjal kaasa betoonkonstruktsioonide kursuse süvendatud omandamisele. Praktilises projekteerimistöös on raamat insenerile abiks raud- ja pingebetoonkonstruktsioonide ning nende elementide sisumõistval arvutamisel.

„Meil on hea meel, et oleme Betooniühinguga saanud õla alla panna sellise kapitaalse raamatu sündimisele,” ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Kalle Suitslepp. „Betooniühing on aastate jooksul välja andnud mitmeid betoonialaseid juhendmaterjale, vastne teos on sellele nimestikule väärikaks täienduseks,”sõnas Suitslepp.

Raamatu on koostanud Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud Vello Otsmaa, kes enam kui 50 aastat on tegelenud betooni ja raudbetooni teooria ja praktikaga ning betooniala saladuste edasiandmisega tudengitele. Otsmaa on konsulteerinud raudbetoonkonstruktsioonide projekteerimist ja ehitamist, juhtinud vastutusrikaste ehitiste katsetamist. Tema koostatud on projekteerimisnormide eelnõu, mille alusel kehtestati esimene raudbetoonkonstruktsioonide projekteerimise Eesti standard. Otsmaa on tõlkinud kehtivad Euroopa betoonkonstruktsioonide projekteerimisstandardid ning koostanud nendele Eesti rahvuslikud lisad.

Vello Otsmaa on Eesti Betooniühingu auliige.

Raamatu kaasautorid: Johannes Pello ja Kaido Sooru.
Toimetanud Tiit Masso ja kirjastus „Ehitame”.
Fotod: Tiit Veermäe ja Raivo Tiikmaa.
Kujundanud: Anne Perema.

Raamatuga kaasas on CD-ketas arvutusprogrammiga „Normaallõike kandevõime diagrammid”, koostanud Vello Otsmaa ja Kaido Sooru.
Raamatus on 531 lk., tiraaž: 500 eksemplari.

Raamatu kirjastasid Eesti Betooniühing ja Tallinna Tehnikaülikool.

Raamatu väljaandmist toetasid Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning Sihtasutus Archimedes.

Eesti Betooniühing (asut. 2004. a.)  on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 4ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut.

Lisainformatsioon:

Peeter Kokk, Eesti Betooniühingu tegevdirektor,
Tel: 5187 198; 648 1918; e-post: betoon@betoon.org

Johannes Pello, Tallinna Tehnikaülikooli lektor,
Tel: 51 09 685; e-post: johannes.pello@ttu.ee

www.betoon.org

This site is registered on wpml.org as a development site.