Betoonisõber 2019 on Mait Rõõmusaar

Pressiteade
11.10.2019

Eesti Betooniühing kuulutas 2019. aasta „Betoonisõbraks” Mait Rõõmusaare – betooni kui materjali mitmekülgse kvaliteetse kasutamise, kvaliteetse betoonehituse ja betooni kunstipäraste külgede esiletoomise eest.

Mait on oma töömehe elu sidunud betooniga. 2000. aastal oli ta üks Mapri Projekti asutajatest, 2005. aastast kuulub ettevõte Nordeconi kontserni ning 2009. aastast kannab nime „Nordecon Betoon”. 2017. aastast võeti kasutusele brändinimi „NOBE”.

„Raske oleks üles lugeda kõiki neid sadu ehitisi, kus Maidu juhitav Nordecon Betoon on betoonitööd teostanud,” sõnas Eesti Betooniühingu esimees Tiit Roots. „Ehituse peatöövõtu korras on ehitatud eramuid, korterelemuid, büroohooneid, tööstus-, kaubandus- ja laohooneid. Betoonitööde osas tuleb kindlasti lisada sillad, tunnelid, viaduktid, sadamarajatised ja betoonpõrandad. Vähemalt kahes valdkonnas on NOBE kõvemaid tegijaid Eestis – need on põllumajandusehitus ja parkimismajad,” lisas Roots.

Ainuüksi Ülemiste Citys on nad viimastel aastatel ehitanud 4 uut parkimismaja. Praegu on NOBE ehitamas Tallinna kõige suuremat arendust – Porto Frankot.

Alates 2010. aastast on Nordecon Betoon ka Soome ehitusturul tegutsenud. Viimaste aastate ehituste loetelu on aukartustäratav: Soome parlamendi peahoone rekonstrueerimine, Helsinki Olümpiastaadioni rekonstrueerimine, Tripla keskus Helsinkis, Haavi kvartal Helsingis, Kirkkonumme raamatukogu, Patomäe tunnel.

Ehitamisel on RED’i kvartali Loisto Helsingis, Blominmäe tunnel jne.

„Maidu puhul on üheks teda iseloomustavaks küljeks – betoonikunst, ehk „Kunst on kõikjal!”, nii nagu nende firma kodulehelgi kirjas,” ütles Toomas Vainola, Eesti Betooniühingu tegevdirektor. „Lisaks Cromaticole Tallinna lauluväljakul on Mait osalenud ka mitme teise Lukas Kühne rajatud heliskulptuuri ehitusel: „Tvisöngur” Islandil ja „Organum” Hailuotos Soomes. 2017. aastal valmis Rocca al Mare kooli õuel amfiteater-väliklass „Ateena” – „Aasta Betoonehitis 2017” eriauhind.”

Mait Rõõmusaar on osalenud aktiivselt kolme „Aasta betoonehitise” tiitli pälvinud ehitise valmimisel:

– 2003 – Miiduranna villa (arhitekt Emil Urbel);
– 2011 – Cromatico (skulptor Lukas Kühne);
– 2017 – Viimsi eramu (arhitekt Mateusz Kuo Stolarski).

„Betoonisõber 2019” aunimetus kuulutati välja neljapäevasel Betooni Tehnoloogiapäeval Tallinna Tehnikakõrgkoolis.
Eesti Betooniühingu „Betoonisõbrale” Mait Rõõmusaarele tegi kunstnik Jüri Mildeberg ka spetsiaalse auhinna.

2018. aastal sai Betooniühingu „Betoonisõbraks” Peep Roosmann.

„Betoonisõber” on aunimetus, mida Eesti Betooniühing annab välja, väärtustamaks ja esile tõstmaks enam neid inimesi (ja ka organisatsioone), kes väljapaistval moel panustavad betooni, kui enimkasutatavasse kodumaisesse  ehitusmaterjali selle kõikvõimalikes avaldumisvormides.

Eesti Betooniühing on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 66 ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut.

Lisainformatsioon:

Tiit Roots, Eesti Betooniühingu juhatuse esimees,
Tel: 50 42 228; e-post: Tiit.Roots@peri.ee
Toomas Vainola, Eesti Betooniühingu tegevdirektor,
Tel: 50 36 650; 648 1918; e-post: betoon@betoon.org
www.betoon.org

This site is registered on wpml.org as a development site.