August Komendandi raamat “18 aastat arhitekt Louis I. Kahniga” eesti keeles

Eesti Betooniühingu ja Eesti Arhitektuurimuuseumi eestvedamisel ilmus eesti keeles ehitusinsener August Komendandi kultusteos „18 aastat arhitekt Louis I. Kahniga”. Tegemist on originaalis ingliskeelsena ilmunud mälestustega 18 aasta pikkusest koostööst maailmakuulsa Eestist pärit arhitekti Louis Kahniga.

Raamat väärib erilist tähelepanu seepärast, et väga harva on kirjasõnas sedavõrd ilmekalt edasi antud ehitusinseneri ja arhitekti koostööd. Terve raamat on võrratu eestkõne ehitusinseneri elukutsele.

„Komendanti võib pidada 20. sajandi II poole üheks olulisemaks betoonkonstruktsioonide kavandajaks ja propageerijaks Põhja-Ameerikas, aga võibolla ka kogu maailmas,” sõnas arhitektuuriajaloolane, raamatu toimetaja Carl-Dag Lige.

Komendandi raamatu eesti keeles väljaandmine Eesti Betooniühingu eestvõttel sai teoks tänu Eesti Ehitusinseneride Liidu ja 27 Eesti projekteerimis-, ehitus- ja betooniettevõtte toetusele.

This site is registered on wpml.org as a development site.