Soomlased arvutavad betooni süsinikujalajälge

Toomas Vainola, Eesti Betooniühingu tegevjuht: “Keskkonnatehnoloogia spetsialisti Esa Salmineni artikkel annab hea ülevaate süsinikujalajälje mõõtmisest ja vähendamisest naaberriigi Soome ehitussektoris. Soovitasime avaldada selle artikli tõlke, et tutvustada Eesti betoonitootjatele, projekteerijatele ja ehitajatele, kuidas Soomes selline tegevus hoogsalt edeneb.

Eestis on mõnel eksportival betoonelementide tootjal oma toodetele juba keskkonnadeklaratsioonid koostatud. Betooniühing soovitab kõigil betoonitootjatel oma toodete jalajälje mõõtmise ja vähendamisega edasi liikuda.”

Artikkel ilmus 2022. aasta augustis EhitusEST ajakirjas ja veebis. Loe tervet artiklit siit.

Tõlgitud soome keelest, tõlge: Epp Ehasalu. Ilmunud originaalis ajakirjas Betoni, nr 1, 2021.

This site is registered on wpml.org as a development site.